latinica  ћирилица
15/09/2014 |  13:59 | Autor: RTS

Beograd: Nikolić i Radmanović o jačanju saradnje

Predsjednik Tomislav Nikolić i srpski član Predsjedništva BiH Radmanović istakli su da je potrebno raditi na uspostavljanju što bolje saradnje, prije svega na polju ekonomije, među svim državama u regionu, jer bi se balkanske države zajednički mnogo bolje suočile sa izazovima koje pred njih postavlja globalno tržište, nego što bi to činile pojedinačno.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik Srbije Nikolić je rekao da je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana za napredak oba entiteta u Bosni i Hercegovini i za saradnju koja bi koristila svim stranama.Nikolić je takođe dodao da se protivi bilo kakvoj izmjena Dejtonskog sporazuma, jer bi to sigurno dovelo do narušavanja stabilnosti Bosne i Hercegovine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.
 
Nikolić i Radmanović izrazili su zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, a pogotovo Srbije i Republike Srpske prema Sporazumu o specijalnim odnosima. Istakli su da žele da se ti odnosi i dalje unapređuju, u cilju poboljšanja uslova života građana u obje države.