latinica  ћирилица
16/09/2014 |  09:29 | Autor: RTRS

Ovo je nova Mis SAD

Mis Njujorka, Kira Kazancev, postala je Mis SAD. Ovo je treća godina zaredom da je ovom titulom krunisana djevojka iz Njujorka.

Kazanceva, koja je rođena u Kaliforniji, preselila se u Njujork kako bi tamo studirala, govori tri jezika i vatreni je borac za prava osoba koje su bile izložene nasilju u kući.

U dijelu takmičenja namijenjenom predstavljanju talenata, Kazanceva je otpevjala pjesmu Farela Vilijamsa “Happy“ dok je sjedeći prekrštenih nogu lupala plastičnom čašom o pod.

Možda i nije bila najljepša djevojka, ali je sve kupila svojim talentom, što je jedna od kategorija u kojoj se Amerikanke takmiče.

Ipak, bilo je dosta nezadovoljnih na društvenim mrežama. Ipak, misica je izjavila sljedeće: "Željela sam da djevojčice širom Amerike shvate da mogu da pokažu bilo koji talenat na nacionalnoj televiziji i da i dalje postanu mis Amerike i provode se kao nikada u životu".

Odmah iza Kazanceve našla se Mis Virdžinije, Kortni Pejdž Geret. Među ostalim finalistima našle su se još Mis Arkanzasa Ešton DŽo Kembel, Mis Floride Viktorija Kouen i Mis Masačusetsa Loren Kun.