latinica  ћирилица
16/09/2014 |  12:59 | Autor: RTRS

Pale-besplatna škola košarke za osnovce

Paljanski KK "Pale" prepoznatljiv je po svojoj školi košarke. Povodom oktobra mjeseca košarke i Svjetskog prvenstva, ovaj klub je organizovao besplatnu školu košarke koja je probudila i one koji nisu pomišljali da do sada uzmu loptu u ruke.

 Ovaj, iako mlad, klub ostvaruje zapažene rezultate u radu sa mlađim kategorijama. Grupa entuzijasta i bivših košarkaša svo svoje znanje prenosi na djecu, pa su tako dva igrača koja su ponikla u ovom klubu, iako maloljetni, postali traženi u evropskim klubovima. Aleksandar Baričanin otišao je u Rusiju dok je Njegoš Sikiraš jedan od tri najtalentovanija kadeta Evrope.

 Većina djece počela je da trenira ovaj sport na nagovor roditelja. Međutim, iako su relativno kratko u košarci, uvidjeli su prave čari ovog sporta. Kažu da treniraju kako bi dostigli, pa čak i nadmašili svoje uzore, koji su uglavnom članovi košarkaške reprezentacije Srbije.

 Akcija besplatne škole košarke trajaće do kraja oktobra. Treneri kažu da se u pojedincima već nazire veliki talenat. Ko zna, možda neko od ovih mališana u budućnosti bude igrao rame uz rame sa nekim od najvećih imena ovog sporta.