latinica  ћирилица
16/09/2014 |  17:28 | Autor: SRNA

Cvijanović: Sa Zarubežnjeftom dogovorena isporuka mazuta

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas u Moskvi sa predstavnicima kompanije Zarubežnjeft dogovorena isporuka mazuta, čime će i ove godine biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Željka Cvijanović je istakla da je dogovoreno i snabdijevanje ruskog tržišta poljoprivrednim i drugim proizvodima čime je, kako je naglasila, otvorena prilika za proizvođače iz Republike Srpske.

- Sa investicionom Maršal grupom razmatran je način ruskog učešća u podsticanju i organizovanju samog procesa proizvodnje u Srpskoj radi izvoza na rusko tržište. Takođe, sa Moskovskom oblasti dogovora se isporuka prehrambenih proizvoda - mesa, voća, povrća... istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je delegacija Republike Srpske, koju predvodi predsjednik Republike Milorad Dodik, usaglasila i elemente ugovora za kredit u iznosu od 76 miliona evra.

Delegacija Srpske boravi u višednevnoj posjeti Moskvi, gdje je juče razgovarala sa generalnim direktorima kompanija Zarubežnjeft Sergejem Kudrašovim i Gasporom Aleksejem Milerom.