latinica  ћирилица
16/09/2014 |  22:50 | Autor: RTRS

Pobjede Reala i Borusije, Olmpijakos savladao Atletiko

Fudbaleri Real Madrida, pobjedom su krenuli u odbranu trofeja Lige šampiona.
Liga šampiona - Foto: ilustracija
Liga šampionaFoto: ilustracija

Izabranici Karla Anćelotija slavili su na "Santijago Bernabeu" protiv Bazela sa 5:1. "Kraljevi" su u vodstvo došli u 14. minuti autogolom Sušija, da bi golovima Bejla, Ronalda i Rodrigeza riješili pitanje pobjednika. Јedini gol za goste postigao je Gonzales u 38. minuti, a konačan rezultat postavio je Benzema u 79. minuti susreta.

U derbiju večeri Borusija je na Vestfalenu golovima Imobilea i Obamejanga savladala Arsenal. Do velike pobjede došli su fudbaleri Olimpijakosa koji su sa 3:2 ipratili Atletiko Madrid.

Da njihov plasman u grupnu fazu nije slučajan, pokazali su fudbaleri Ludogoreca, koji su bez straha istrčali na "Enfild". Bugarska ekipa dobro se držala do samog kraja utakmice, kada u 82. minuti za vodstvo "Crvenih" pogađa novajlija u dresu Liverpula, Mario Baloteli. Gosti se ne predaju i golom Abala dolaze do 1:1, da bi DŽerar iz penala donio pobjedu domaćima.

Manja iznenađenja su priredili Galatasaraj koji je golom u 90. minuti na svom terenu došao do boda protiv Anderlehta, kao i oslabljeni Monako savladavši Bajer iz Leverkuzena. Јuventus je pobjedom od 2:0 upisao tri boda u meču sa Malmeom, dok je Zenit slavio na gostovanju kod Benfike.


Grupa A:
Olimpijakos – Atletiko Madrid 3:2
Јuventus – Malme 2:0

Grupa B:
Liverpul – Ludogorec 2:1
Real Madrid – Bazel 5:1

Grupa C:
Monako – Leverkuzen 1:0
Benfika – Zenit 0:2

Grupa D:
Galatasaraj – Anderleht 1:1
Borusija Dortmund – Arsenal 2:0