latinica  ћирилица
23/09/2014 |  15:50 | Autor: SRNA

Optuženi za krijumčarenje stoke izjasnili se da nisu krivi

Dvadesetpetorica optuženih za krijumčarenje stoke sa područja Srbije u BiH u vrijednosti oko milion KM, izjasnili su se danas pred Sudom BiH da nisu krivi.

U ovom predmetu optuženi su Ljubomir Stevanović, Milan Pantić, Pero Mićić, Milenko Јanković, Јelenko Kukolj, Đorđe Јevtić, Јovan Јović, Miodrag Јevremović, Blagoja Mihajlović, Marinko Srdić.

Optuženi su i Dragan Milivojević, Živko Anić, Žiko Škorić, Borko Dragojlović, Željko Dragojlović, Tomislav Stevanović, Milan Milić, Novica Vuković, Goran Vlajić, Milenko Milivojević, Stanko Dikić, Јoco Јevtić, Milan Nikolić, Ilija Dragojlović i Slaviša Mihajlović, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH je 16. juna potvrdio optužnicu koja ih tereti da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje, a optuženi Milan Milić i Novica Vuković još se terete i za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi da su optuženi, djelujući kao grupa za organizovani kriminal, radi sticanja nezakonite imovinske koristi od aprila do septembra 2013. godine u više navrata bez potrebnih carinskih, veterinarskih i drugih odobrenja potrebnih za uvoz prokrijumčarili 1.120 grla krupne i sitne stoke sa područja Srbije u BiH, čija se vrijednost procjenjuje na oko milion KM.