latinica  ћирилица
27/09/2014 |  18:18 | Autor: sportske.net

Godine prolaze, on traje

"Princ Rima" danas puni 38 godina.

Legenda "Vučice" je najbolji strijelac Serije A od aktivnih igrača, drugi na vječnoj listi, izgleda da nema namjeru da se povuče dok ne stigne legendarnog Silvija Piolu.

Roma je prošle nedjelje gostovala u Parmi i odnijela cijeli plijen sa "Tardinija", a naročito upečatljiva scena bila je kada je veliki prijatelj Frančeska Totija, Antonio Kasano, prišao treneru Donadoniju da prokomentariše njegovu asistenciju za gol Ljajića.

"Fantantonio" je poželio da bude pošteđen zadataka u defanzivi kao Toti, ali toliki kredit teško da iko može da dobije u Italiji.

Ne treba objašnjavati zbog čega je to tako, brojke i njegova fudbalska magija govore same za sebe.

Totiju je ovo 22. sezona u Romi za koju je do sada nastupio preko 700 puta (apsloutni rekorder) i postigao rekordnih 290 golova - najbolji je strijelac u istoriji kluba kako u evrotakmičenjima, tako i u domaćem šampionatu.

 

 

 

Za "Vučicu" je u Seriji A do sada odigrao 563 utakmice, dao je 235 golova, zabilježio 143 asistencije.

Јedini je Silvio Piola postigao više golova od nejga u nacionalnom šampionatu Italije (274), teško je očekivat da Toti može da ga stigne s obzirom da ima punih 38 godina, mada nikad ne reci nikad.

"Il Rei di Roma" je dva puta bio igrač godine Serije A, dva puta je nejgov gol biran za najljepši, jednom je bio najbolji strelac sezone.

Ima samo jednu osvojenu titulu prvaka Italije iz 2001. godine. Roma je ove sezone najozbiljniji rival Јuveu za Skudeto, zbog samog fudbala bi bilo divno kada bi se Toti od njega oprostio kao šampion Italije.

Dodajmo i da boje nacionalnog tima branio osam godina, za "Azure" je odigrao 58 utakmica, dao 9 golova i oprostio se od dresa sa državnim grbom nakon osvajanja Mondijala u Njemačkoj 2006. godine.