latinica  ћирилица
01/10/2014 |  08:00 | Autor: TANЈUG

Suspendovana petorica pripadnika Žandarmerije

U niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić, piše beogradska štampa.

Petorica žandarma niškog odreda Žandarmerije koji su pretukli Andreja Vučića suspendovani su u utorak potvrdio je za komandant Žandarmerije Milenko Božović koji je dodao da je istraga još u toku.
Osim MUP-a istragu o ovom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbjednosna agencija (VBA).

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da će istraga o prebijanju brata premijera Aleksandra Vučića uskoro biti završena i da će po njenom okončanju javnost biti upoznata sa svim detaljima.
"Obavještavam javnost da je istraga o slučaju u kojem je pretučen brat predsjednika Vlade uveliko u toku i da očekujem da će najdalje naredne nedjelje biti okončana", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Politika:Policijske igre oko Andreja Vučića 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije intenzivno provjerava informaciju da Andrej Vučić i pripadnici vojne policije koji su bili u njegovoj pratnji nisu slučajno pretučeni, piše "Politika".
Prema riječima sagovornika tog lista, informacija se tretira kao "značajna indicija" koja će biti provjerena "sa svih strana".
Kako navodi "Politika" pozivajući se na svoj izvor, izgleda da su oni koji vode istragu o ovom slučaju našli osnova za sumnju da brutalnost Žandarmerije ima veze sa uzajamnom netrpeljivošću različitih dijelova bezbjednosnog aparata države, odnosno da je, kako je rekao sagovornik lista, "udarila služba na službu".

U prilog tvrdnji da incident možda nije rezultat pukog nesporazuma, kako navodi list, govori i izjava premijera Aleksandra Vučić da je njegov brat Andrej pokazao legitimaciju pripadnicima Žandarmerije koji su ga pretukli te da je prebijanje počelo dok je držao ličnu kartu u ruci.