latinica  ћирилица
01/10/2014 |  08:24 | Autor: RTRS

Lazarević dočekivao Šarićeve ljude u MUP-u

Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević u nekoliko navrata tokom 2009. godine u službenim prostorijama MUP-a u Palati Srbija primio je advokata Darka Šarića Radovana Štrpca i prenosio mu detalje iz tajne policijsko-tužilačke operacije "Balkanski ratnik", piše današnji "Blic".

Protiv Lazarevića, koji je povjerljive informacije o praćenju i prisluškivanju narko klana dostavljao Šarićevom čovjeku, Tužilaštvo za organizovani kriminal u ponedjeljak je podnijelo optužni prijedlog.
 List prenosi, kako se navodi u optužnom prijedlogu, da je Štrbac tako saznao da se protiv Šarićeve kriminalne grupe vodi pretkrivični postupak i da su saradnici narko bosa na mjerama, poslije čega su pripadnici grupe hitno promijenili način međusobne komunikacije i na taj način onemogućili istražne organe da otkriju još neke pošiljke kokaina iz Јužne Amerike.
 "Blic" piše da se u januaru 2009. Lazarević, prema navodima iz optužnog predloga sreo i razgovarao sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana koji je uz Šarića i Štrpca, takođe, obuhvaćen optužnim prijedlogom.
 Kako "Blic" saznaje, prilikom praćenja Šarićeve grupe snimljeno je desetak razgovora Lazarevića sa Radulovićem i Štrpcem koje će Tužilaštvo za organizovani kriminal predložiti kao dokaz.
  Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je u ponedjeljak Branka Lazarevića i još trojicu okrivljenih zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika njegove grupe Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i pranje para.