latinica  ћирилица
01/10/2014 |  11:17 | Autor: Agencije

Koturović pred sudom

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Koturović u srijedu će se naći pred Osnovnim sudom u Đevđeliji, pošto tada počinje sudski proces protiv njega.

Koturović će se pojaviti pred sudom gdje bi trebalo da odgovori na pitanja o svojoj eventualnoj umiješanosti oko lažnih papira za automobil kojim je ušao u Makedoniju.

Sudija Maja Avramova, portparol Osnovnog suda u Đevđeliji, za "Večernje novosti" je potvrdila da će Koturoviću, koji ostaje u pritvoru, biti suđeno pod osnovanom sumnjom za počinjeno krivično djelo falsifikovanje dokumenata.

"Kontrolom na graničkom prelazu Bogorodica, kada je Koturović prije 18 dana iz Grčke ulazio u Makedoniju, ustanovljena je razlika brojeva upisanih na šasiji i u saobraćajnoj knjižici njegovog automobila Honda CRV, bugarskih registarskih oznaka", ponovila je Avramova.

Na osnovu izrečene mjere istražnog sudije nadležnog Osnovnog suda u Đevđeliji, Koturović je pritvoren 13. septembra, a prvobitno mu je određen osmodnevni pritvor, koji je produžen do završetka sudskog postupka.

"Pripadnici granične policije Makedonije, provjerom Koturovićevih dokumenata i automobila, na osnovama prethodnih provjera Interpola, utvrdili su da je vozilo ukradeno u Bugarskoj. Koturović je u Makedoniju iz Grčke ušao sa italijanskim pasošem, a sa automobilom bugarskih registarskih oznaka", prenose "Novosti".

Srpski košarkaš dio svoje uspješne karijere gradio je i u NBA ligi, gdje je bio član Boston Seltiksa i Finiks Sansa. Za vrijeme boravka u Sjedinjenim Državama, prije nekoliko godina bio je žrtva lažnog bankara, koji ga je uvukao u investiciju sa ulogom od više od pola miliona dolara, na ime pozajmice koja mu nikada nije vraćena.