latinica  ћирилица
16/10/2014 |  14:17 | Autor: SRNA

Mihajlović: SNSD parlamentaran i u FBiH

Savez nezavisnih socijaldemokrata, prema nezvaničnim rezultatima opštih izbora u BiH, imaće poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i četiri mandata u Skupštini Livanjskog kantona, rekao je Srni član Glavnog odbora ove partije Slaviša Mihajlović.

"U FBiH ponovo je narod prepoznao potencijal SNSD-a, kao političke partije koja predstavlja Srbe. SNSD je jedina stranka sa sjedištem u Republici Srpskoj koja ima parlamentarni kapacitet u FBiH", istakao je Mihajlović.

On je istakao da je SNSD prije nekoliko mjeseci pokušao sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske, a koje imaju odbore u FBiH, da napravi jedinstvenu srpsku listu. "Nažalost, predstavnici partija s kojima smo razgovarali nisu prepopoznali taj potencijal", naveo je Mihajlović.

On je naglasio da je na ovim izborima očekivao slabije rezultate SDP-a BiH.

"To je veoma dobro, jer će naši poslanici iz Skupštine Livanjskog kantona biti delegirani u Dom naroda Parlamenta FBiH. Na taj način ćemo prvi put imati moćan klub koji će moći da brani interese srpskog naroda u FBiH", zaključio je Mihajlović.