latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:33 | Autor: TANЈUG

Ozbiljna neslaganja Putina i Merkelove povodom Ukrajine

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel imaju ozbiljna neslaganja povodom uzroka sukoba u Ukrajini, saopštio je jutros Kremlj, poslije susreta dvoje lidera u Milanu.

"I dalje postoje ozbiljna neslaganja koja se tiču nastanka ukrajinskog konflikta, kao i uzroka onoga što se trenutno događa", rekao je Putinov portparol, javile su ruske agencije.
 Putin i Merkel su sinoć razgovarali u Milanu na marginama Azijsko-evropskog samita .
 Peskov je dodao da je razgovor je trajao dva i po sata.
 Agencija AFP je napomenula da se uskoro očekuje sastanak Putina i ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.
 Tom sastanku će prisustvovati i Merkel, kao i francuski predsednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvide Kameron i italijanski premijer Mateo Renci.
 Porošenko je juče razgovarao sa nemačkom kancelarkom, a oboje su "izrazili žaljenje što mnoge tačke sporazuma o prekidu vatre nisu ispunjene", javio je AFP, pozivajući se na neimenovane izvore nemačke vlade.
 Itar-Tas s je naveo da se Putin sastao i sa bivšim italijanskim premijerom Silvijom Berluskonijem, ali detalji razgovora zasad nisu poznati.
 Susret Putina i Berluskonija, koji se nalazi u kućnom pritvoru pošto je proglašen krivim za utaju poreza, moguć je pošto je italijanski sud odobrio bivšem premijeru da provede noć izvan svoje vile.