latinica  ћирилица
21/10/2014 |  14:16 | Autor: Jutarnji list

Hrvatski bokser u pritvoru, nokautirao sudiju u ringu

Hrvatski juniorski bokserski reprezentativac Vido Lončar, koji je sinoć nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Mačieja Dziurgota (50) i nanio mu teške tjelesne povrede, doživotno je suspendovan i nalazi se u pritvoru.

Nesvakidašnji incident dogodio se sinoć u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u toku juniorsko Evropsko prvenstvo za boksere. Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika brutalno je pretukao poljskog suca koji je završio u bolnici.

Mladi bokser kluba iz Sesveta, komentariše hrvatska štampa, pokazao je neviđeni primitivizam jer mu se nije dopala odluka suca, pa ga je nokautirao nasred ringa i oborivši ga, nastavio divljački udarati. Slamku spasa sucu su pružili redari, a  tek je policija uspjela da raspamećenog 18-godišnjaka odvoji na stranu, a potom i privede u stanicu.

Poljski sudac je u teškom stanju prevezen u bolnicu gdje mu je utvrđen višestruki prelom rebara.

Protiv boksera "kratkog fitilja", koji je u pritvoru, podnesena je krivična prijava i hitnom odlukom Hrvatskog bokserskog saveza je suspendovan i doživotno mu je zabranjeno bavljenje boksom, a slična odluka se očekuje i od Evropske bokserske konfederacije.

- Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi - izjavio je glavni sekretar HBS Marko Marović.