latinica  ћирилица
26/10/2014 |  10:21 | Autor: TANЈUG

Zvezda: Đuriću, zašto napadaš državu, a štitiš FSS?

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je u subotu da je iznenađen izjavom predsjednika Partizana Dragana Đurića i optužio ga da je "u interesnoj sprezi sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije".
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Đurić je rekao da je FSS učinio sve što je mogao kako bi utakmica protiv Albanije protekla bezbjedno i pozvao državu i njene organe na odgovornost.

"Smatrali smo da je neophodno da dva velika kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan imaju dobre i korektne odnose u interesu fudbala, ali to je izgleda nemoguće. Neprijatno smo iznenađeni izjavom Đurića koji se obrušio na državu i državne organe povodom organizacije utakmice Srbije i Albanije", navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Crveno-bijeli smatraju da je Đurić dao ozbiljnu i nepromišljenu izjava koja izlazi iz okvira predsjednika jednog fudbalskog kluba.

"Koju poruku je želio da pošalje Dragan Đurić izjavom da su državni organi krivi za nerede na utakmici i da je neko namjerno htio da izazove krvoprolice. Koga je htio da zaštiti izjavom da je FSS uradio sve što je bilo u njegovoj moći? Tomislava Karadžića?", dodaje se u saopštenju.

Iz Zvezde podsjećaju da je FSS kao organizator skupa dužan da obezbijedi sve uslove za nesmetano odigravanje utakmice i da to traže UEFA i FIFA od nacionalnih saveza, a ne od državnih organa. Klub sa Marakane se osvrnuo i na Đurićevu izjavu vezanu za incident u Đenovi.

"Da li je to nastavak priče koju su godinama unazad u javnosti plasirali čelnici FSS bliski Đuriću da je Đenova organizovana od strane tadašnjih čelnika Zvezde i nekih političara koji su sada na vlasti? Simptomatično je da se poklope i slaba organizacija utakmice i upad huligana pred kamere i izjave Dragana Đurića", navodi se između ostalog u saopštenju.

Podsjećamo, UEFA je prekinutu utakmicu Srbije i Albanije registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su joj oduzeta tri boda i igraće dvije naredne utakmice u kvalifikacijama bez pristustva publike.