latinica  ћирилица
26/10/2014 |  18:28 | Autor: B92

Hiršer najbrži u Zeldenu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer trijumfovao je na veleslalomu u Zeldenu kojim je počela nova sezona u Svjetskom kupu.
 - Foto: Beta
Foto: Beta

Hiršer, trostruki osvajač velikog Kristalnog globusa, pred svojim navijačima je došao do 24. pobjede u karijeri, ukupnim vremenom od 2:28.09 minuta.

Drugo mjesto, sa više od jedne i po sekunde zaostatka, zauzeo je Nijemac Fric Dopfer, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Aleksi Pantiro iz Francuske.

Dan ranije, na samom otvaranju sezone, trijumf u Zeldenu, takođe u veleslalomu, pobijedile su aktuelna osvajačica Svjetskog kupa Ana Feninger i Amerikanka Mikaela Šifrin. Njih dvije su imale identično vrijeme od 2:39.85 minuta, a na podijumu im se pridružila još jedna domaća skijašica Eva-Marija Brem, koja je imala 27 stotinki zaostatka.

Katrin Cetel se postarala da među četiri najbolje budu tri Austrijanke, a iza nje su slijedile Italijanka Federika Brinjone, Viktorija Rebensburg iz Nemačke i Francuskinja Tesa Vorli. Među oprvih deset bile su i švedska skijašica Marija Pietile-Holmner, Italijanka Nađa Fankini i Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

Svjetski kup nastavlja se u finskom Leviju, gdje 15. novembra skijašice očekuje slalom, a dan kasnije skijaše trka u istoj disciplini.