latinica  ћирилица
28/10/2014 |  11:00 | Autor: SRNA

Miroslavu i Marku Miškoviću vraćeni pasoši

Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku sudija Vladimir Vučinić vratio je pasoše i ukinuo zabranu napuštanja zemlje.

Ročištu, koje je održano juče, nisu prisustvovali advokati, ali je Zdenko Tomanović, branilac Miškovića, potvrdio da je sudija Vučinić donio tu odluku.

Vučinić je odluku obrazložio već položenim visokim jemstvom od 12 miliona evra, koje je dovoljan instrument za obezbjeđivanje njihovog prisustva na narednim ročištima zakazanim za 17, 18, i 19. novembar, piše "Politika".

Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća odloženo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Mišković je optužen da je državu i putarske firme oštetio za više od 17 milijardi dinara /oko 142 miliona evra/.

Tužilac: Neosnovana odluka o vraćanju pasoša Miškovićima

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je odluka o vraćanju pasoša Miškovićima neosnovana i da je Tužilaštvo uložilo žalbu na takvu odluku.

"Prema stavu Tužilaštva, okolnosti koje su postojale prilikom donošenja odluke o mjerama koje je utvrdio Sud stoje i danas. Tako da nema osnova da se ukidaju prije početka dokaznog postupka", rekao je Radisavljević.