latinica  ћирилица
28/10/2014 |  13:03 | Autor: RTRS

"Maped": Uhapšeno sedam lica, jedno u bjekstvu

Sedam lica je uhapšeno na području Šekovića i Osmaka zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga i oružja.

Na području Osmaka i Šekovića uhapšeno je sedam lica, osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu drogom, oružjem i eksplozivom. Policija traga za još jednim licem koje je u bjekstvu. Pretreseno je deset lokacija sa kojih je izuzet dokazni materijal. 

Nezvanično saznajemo da su privedeni: Siniša Trifković, odbornik SDS u Skupštini i portir u zgradi Opštine Šekovići, Zarija Kraljević, radnik Šumskog gazdinstva Vlasenica, Vlado Kanjerić, Ljubinko Mijić i Miljan Lošić, referent Civilne zaštite u Šekovićima, Ljubo Stojanović iz Osmaka i Boris Kanjerić, državljanin Hrvatske.

Portparolka CЈB Bijeljina, Aleksandra Simojlović, rekla je da je pretreseno 10 lokacija i pronađeno više od 11 kilograma skanka, kao i da je zaplijenjena veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Policija i dalje pretresa nekoliko lokacija. Radnje se preduzimaju po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava iz Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u SЈB Zvornik biti predati Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a iz tužilaštva nam je rečeno da će preduzeti sve istražne tradnje, uključujući i ispitivanje osumnjičenih, nakon čega će naldežni tužilac odlučiti hoće li biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora.

Simojlovićeva je istakla da se za jednim licem još traga i da je ono nedostupno, jer je državljanin članice EU, dok je i  jedno lice koje je lišeno slobode, takođe, državljanin države koja je članica EU. Za odbjeglim osumnjičenim austrijskim državljaninom, raspisana je potjernica.

Nezvanično saznajemo, da je većina uhapšenih od ranije poznata policiji, a Vlado Kanjerić je zbog trgovine drogom hapšen 2009. godine i bio u zatvoru u inostranstvu.