latinica  ћирилица
28/10/2014 |  19:35 | Autor: Agencije

Smijenjen gradonačelnik Kragujevca, nakon 14 godina

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović smijenjen je danas sa te funkcije poslije ukupno 14 godina provedenih na vlasti.

Za smjenu Stevanovića, koji je lider regionalne političke stranke "Zajedno za Šumadiju", na sjednici gradskog parlamenta glasalo je 49, od ukupno 87 odbornika.

Sjednicu je po hitnom postupku sazvala nova skupštinska većina koju, osim SNS čine i SPS, DSS, SPO i Pokret za naš grad - Nebojša Zdravković.

U raspravi o smjeni gradonačelnika Kragujevca, rečeno je da većina u gradskoj Skupštini traži smjenu Stevanovića jer "suviše dugo ukazuju da je ekonomska situacija u tom gradu loša i da grad ima bolju alternativu koja će građanima omogućiti bolji život".

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Kragujevca Radomir Nikolić izabran je za novog gradonačelnika Kragujevca. Za njegov izor glasalo je 49 od 50 odbornika, a u glasanju nisu učestvovali odbornici "Zajedno za Šumadiju" i DS.

Nikolić je rekao da je grad u teškoj situaciji 20 godina i poručio da građanima nema šta da obeća jer, kako je rekao, čekaju nas teške mjere i teška vremena. Odbornici su izabrali i 11 članova Gradskog vijeća, a Milan Urošević je novi predsjednik Skupštine grada Kragujevca.