latinica  ћирилица
28/10/2014 |  21:40 | Autor: Agencije

Vučić: Postaćemo vodeća ekonomska snaga u regionu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da vjeruje da će Srbija napraviti najbolje moguće rezultate i vrlo brzo postati vodeća ekonomska snaga u regionu.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Јa sam, rekao bih, prvi put pun samopouzdanja i vjere u Srbiju. Vjerujem da ćemo napraviti najbolje moguće rezultati i da ćemo vrlo brzo postati vodeća ekonomska snaga u našem regionu", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Napominjući da su ga sagovornici u Londonu pitali da li je Srbija koristila njihove savjete i da li su slušali ono što su oni govorili pa potom uradili, Vučić je istakao da Srbija ne može na isti način da se ponaša i da nije za poređenje, ali da su preduzete najhrabrije mjere do sada od svih južnoevropskih zemalja.

Podsjećajući da je Velika Britanija otpustila 400.000 ljudi u javnom sektoru, ali da danas imaju dva miliona više zaposlenih u privatnom sektoru, te najveći privredni rast u Evropi i najnižu nezaposlenost u istoriji, Vučić je istakao da očekuje rezultate i da će rezultata i biti.

On je rekao da je potrebno privući investitore, dodajući da je u Londonu razgovarao sa velikim brojem britanskih, ali i globalnih investitora koji imaju sjedište u Londonu o uslovima za njihov dolazak.

Vučić je, nakon što je razgovarao sa predsjednikom kompanije "Esmark" DŽimom Bušarom, rekao da vjeruje da je dogovor o "Železari Smederevo" veoma blizu.

On je istakao da će javni poziv biti objavljen za sedam-osam dana, a tender za 35 do 40 dana.

Prema njegovoj ocjeni, razgovor sa Bušarom je za Srbiju najvažniji sastanak, iako je u Londonu razgovarao i sa Tonijem Blerom, Vilijamom Hejgom, Filipom Hamondom, Borisom DŽonsonom.

Premijer Srbije naglasio je da će po povratku u Beograd vijest prenijeti predstavnicima sindikata.

Vučić je podsjetio da "Železara" danas proizvodi 380.000 tona čelika, te istakao da će proizvoditi 2,2 miliona tona.