latinica  ћирилица
29/10/2014 |  17:22 | Autor: TANЈUG

"Zoranov brk" pripao Gorici Popović

Na "Zoranovim danima" u Zaječaru, prestižnu nagradu "Zoranov brk" osvojila je Gorica Popović za tumačenje uloge Florens Foster DŽenkins.

Nakon uručenja nagrade, Gorica je svojim čuvenim osmjehom, koga publika obožava, nagradila gledaoce, i prisjetila se svog Zorana Radmilovića:

-Јa sam igrala sa Zoranom. Јedna od mojih prvih uloga  bila je uloga u predstavi "Oj Srbijo, nigde `lada nema". To je za mene bila velika sreća i čast, a pogotovo biti na sceni sa Zoranom. Vidio je da imam tremu i trudio se da me opusti da se sa mnom pošali, kako je on to znao. Zaista je divno što ovi dani postoje i što je sećanje na njega još  svježe i treba da se njeguje. Zato što je on bio jedan izuzetak, tako čudesan glumac i čovjek. Čovjek, koji je bio prilično zatvoren, namrgođen, a onda se popne na scenu i postane kralj i vladar te scene. Zato ga je publika voljela neizmjerno. Veoma se radujem što sam dobila ovaj brkić Zoranov - rekla je na sceni Gorica, primajući nagradu.

-Јako sam sretna što smo bili sa ovom predstavom večeras, mislim da se publici dopalo i da su reakcije bile odlične. Predstava komunicira sa publikom. Radi se o ženi koja je mnogo voljela da pjeva, a nije znala da pjeva. Imala je novac i plaćala je svoje klubove i recitale, pijanistu i nastupala. Ovaj komad se mnogo igra po svijetu i baš je poslastica za glumce - kazala je popularna glumica o ulozi za koju je nagrađena.

Na pitanje novinara kako je uspjela da pjeva falš, s obzirom na to da je poznata po dobrom sluhu, Gorica je odgovorila da je to bio njen najveći izazov.

- Najprije sam savladala da dobro otpjevam operske arije, a potom sam to morala da kvarim – kroz osmijeh je kazala ova briljantna glumica.