latinica  ћирилица
01/11/2014 |  14:13 | Autor: TANЈUG

Vučić: Oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je podnijeto oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija sa sredstvima namijenjenim obnovi poplavljenih područja.

"Mučno mi je da objasnim da postoji neko ko je pokušao muku naroda sa poplavom da iskoristi da dobije nešto više. Bježim od toga i da pitam koliko je krivičnih prijava podnijeto, ali mislim da ih je oko 100", rekao je Vučić u Krupnju.

On je rekao da uvijek razgovara sa ljudima i da bi volio da i lideri lokalnih samouprava i mjesnih zajednica razgovaraju sa ljudima i da saslušaju njihove probleme.

"Nekada su ljudu u pravu, nekada nisu. Važno je saslušati ih. Danas sam ovde vidio uglavnom zadovoljne ljude", naglasio je Vučić.

Vučić je obišao je danas Krupanj, kako bi se uvjerio da su radovi na sanaciji štete od poplava pri kraju, izjavio da će do zime, prema obećanju, biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć mještanima u gorivu, đubrivu, bijeloj tehnici...

Vučić je u razgovoru sa mještanima primijetio da su izdata ukupno 304 rješenja o pomoći i da je svih 304 realizovano, jer je isplaćena pomoć u ukupnoj vrijednosti od oko 67,5 miliona dinara.

Rekao je da je u toku gradnja 17 kuća, u koje će se useliti 60 ljudi, a da će biti podignuto još deset, čija izgradnja nešto malo kasni, jer se čekalo na tender, kako bi se sve procedure ispoštovale.