latinica  ћирилица
10/11/2014 |  10:48 | Autor: sportske.net

Počinje operacija Danska

Okupljanje srpskih reprezentativaca pred meč koji može da bude i odlučujući kada je plasman na EP u Francuskoj u pitanju je danas.
Reprezentacija Srbije - Foto: AFP
Reprezentacija SrbijeFoto: AFP

Pripreme za kvalifikacioni meč s Danskom počinju danas okupljanjem srpkih reprezentativaca, a selektor Advokat bi trebao da bude veoma zadovoljan formom reprezentativaca Srbije koji su prethodnog vikenda dominirali u Evropi.

Srbija će u petak od 20.45 časova ugostiti Dansku pred praznim tribinama zbog dobro nam poznatog razloga. Meč se igra u Humskoj, a pobjeda bi mogla da vrati poljuljano samopouzdanje naših reprezentativaca.

Selektor Srbije najvjerovatnije neće računati na Aleksandra Kolarova (koji će se pojaviti danas, ali zbog povrede su male šanse da zaigra), a pod znakom pitanja je i mladi golman Rajković koji se povrijedio u meču s Čukaričkim i postoji mogućnost da preskoči ovo okupljanje. Ipak, selektora mnogo više mora da brine pozicija lijevog beka.

Nekoliko naših reprezentativaca je pokazalo da se nalazi u izuzetnoj formi. Posebno to možemo reći za fudbalere koji igraju u Premijer ligi (Ivanović, Matić i Tadić), ali i za Aleksandra Mitrovića koji je u golgeterskoj formi nakon golova koje je dao Arsenalu i u domaćem šampionatu.

Takođe, strijelac je juče bio i Filip Đorđević za Lacio, tako da će Dik Advokat imati problema da se odluči kog napadača staviti među prvih 11 na teren.

Treba da raduje i povratak Biševca na teren. Nalazi se u odličnoj formi u Lionu i ponovo je standardan. S druge strane, treba da zabrinjava neigranje Lazara Markovića, Miloša Јojića, Matije Nastasića, ali i Zorana Tošića, koji nije bio starter u prethodnih nekoliko utakmica ekipe CSKA.