latinica  ћирилица
15/11/2014 |  13:27 | Autor: RTRS

Bijeljina: Obilježena Krsna slava MUP-a Srpske

Svečanom akademijom, u Bijeljini je obilježena Krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske- Sveti arhangel Mihailo.

Predsjednik Republike, Milorad Dodik, koji je prisustvovao Akademiji, čestitao je svim zaposlenima u MUP-u njihov praznik i zahvalio na svemu što su oni učinili na jačanju bezbjednosti i očuvanju Republike Srpske. 

Krsna slava MUP-a RS

Predsjednik Dodik je podsjetio da je u ranijem periodu Policija Srpske bila predmet pokušaja da se reformiše i prenese na nivo BiH što je, kako je rekao, spriječeno, a Policija Republike Srpske dokazala da je nesumnjivo jedna od najboljih u regionu.

"Ona ne sarađuje samo sa policijskim agencijama u BiH već i sa bezbjednosnim strukturama u svijetu i postiže zapažene rezultate u borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma", istakao je Dodik.

U Kulturno-umjetničkom dijelu programa Akademije nastupio je kompozitor i pjevač vizantijskog stila Slobodan Trkulja, Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine i "Orkestar harmonika" iz Ugljevika.

ЈOVIČIĆ: POLICIЈA NA PONOS REPUBLIKE

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić čestitao je krsnu slavu - Aranđelovdan svim pripadnicima ovog ministarstva, te pohvalio njihov rad i ocijenio da su dobro opremljeni, u skladu sa evropskim standardima.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu u Bijeljini, Јovičić je za doprinos stvaranju Republike Srpske izrazio zahvalnost prema 782 poginula i nestala pripadnika policije Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te pohvalio rad 7.000 aktuelnih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

On je istakao važnost podmlađivanja u MUP-u Srpske, podsjetivši da je zbog toga pokrenuta inicijativa za starosnu penziju policajaca pod povoljnijim uslovima u odnosu na sadašnji zakon.

VASIĆ: POLICIЈA DOBRO OPREMLjENA

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić ocijenio je je da je opremljenost Policije Srpske u mnogim aspektima bolja u odnosu na druge policijske agencije u okruženju.

"Dosta dobro smo opremljeni, iako je naš budžet u odnosu na broj zaposlenih manji nego u kantonima, a da ne pominjemo Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ ili Federalnu upravu policije... Oprema koja je neophodna za borbu protiv organizovanog kriminala je u mnogo boljem stanju u odnosu na druge, a kupljena je našim sredstvima", rekao je Vasić novinarima u Bijeljini, gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Svetog arhangela Mihaila.

On je istakao da je Policija, zahvaljujući zalaganju resornog ministra Srpske, predsjednika Republike Srpske i premijera, uspjela da se opremi novim uniformama i voznim parkom.