latinica  ћирилица
16/11/2014 |  11:36 | Autor: B92

Poznati kriterijumi za izbor članova uprave Partizana

Komisija za sprovođenje izbora za Skupštinu fudbalskog kluba Partizan usvojila je kriterijume za izbor članova novog saziva.

Radna grupa imala je zadatak da do 16. decembra pripremi održavanje Izborne skupštine, na kojoj će se birati novi predsjednik i rukovodstvo kluba iz Humske.

"Crno-bijeli" su u subotu objavili kriterijume za izbor, iz kojih je jasno da će se prioritetno za članove Skupštine birati igrači i treneri zaslužni za dobre rezultate tokom istorije kluba.

Skupštinu će činiti 65 članova, od kojih će 29 biti onih koji su se aktivno bavili fudbalom kao igrači, treneri ili zaposleni u klubu. Pet članova biće iz uzdruženja prijatelja i navijača kluba, dok će još biti 31 redovni član.

"U ovom izbornom segmentu prioritetno se biraju bivši igrači i treneri zaslužni za rezultate i sticanje ugleda kluba, pri čemu se treba voditi računa o zastupljenosti svih generacija klupskih ekipa. Prednost moraju imati reprezentativci, kapiteni ekipa, igrači koji su stekli širu popularnost među navijačima i u sportskoj javnosti, koji su postali prepoznatljivi kao predvodnici ekipe u periodu u kom su nastupali. Broj odigranih utakmica svakako treba imati u vidu kao dodatni kriterijum, a minimalni kriterijum je barem 100 odigranih utakmica za prvi tim kluba i barem jedna osvojena titula nacionalnog prvaka. Isti kriterijum primejnjivati i za bivše trenere kluba", stoji u saopštenju kluba.

U saopštenju se dodaje da se u postojećem sastavu Skupštine nalazi 16 bivših igrača, od kojih su trojica bili i treneri prvog tima kluba. Iz kluba su poručili da smatraju da u novom sazivu ukupan broj bivših igrača treba povećati, s obzirom na njihov značaj za istoriju i izgradnju ugleda kluba.

Fudbalski klub Partizan je raspisao nove izbora početkom ove nedjelje, a oni će biti održani 16. decembra.

Aktuelni predsjednik kluba Dragan Đurić, koji je prije nekoliko mjeseci prenio sva ovlašćenja na potpredsjednike, ranije je najavio da se neće kandidovati za novi mandat.

Za sada nema najava ko bi mogao da uđe u izbornu trku, jer još uvek nema zvaničnih kandidata za prvog čovjeka Partizana.