latinica  ћирилица
16/11/2014 |  16:22 | Autor: RTRS

Odbojkaši Mladosti pobjednici Kupa RS

Odbojkaši Mladosti iz Brčkog pobjednici su Kupa Republike Srpske.
Odbojka: Mladost, Brčko - pobjednik Kupa RS - Foto: RTRS
Odbojka: Mladost, Brčko - pobjednik Kupa RSFoto: RTRS

Ekipa odbojkaša Mladosti iz Brčkog odbranila je Kup Republike Srpske, pobjedom nad ekipom Radnika iz Bijeljine. Mladost je slavila rezultatom 3:2, po setovima 25:23, 23:25, 23:25, 25:14 i 15:13. Mladost je četvrti put zaredom osvojila trofej u ovom takmičenju.

Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je Luka Šormaz, tehničar ekipe Mladosti. Bojan Novokmet, odbojkaš Mladosti, proglašen je za najboljeg odbojkaša Republike Srpske za ovu godinu.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca čestitao je takmičarima na sportskoj i fer borbi, istakavši da odbojka danas zauzima veoma važno mjesto u sportu Srpske i da doprinosi njegovom rzvoju.

"Za Ministartvo porodice, omladine i sporta sistemsko održavanje kupova i prvenstava veoma je važna činjenica, a odbojka ima zavidan kvalitet na teritoriji Srpske", rakao je Raca.

On je rekao da za svaki klub, pa i za svakog sportistu, pobjeda znači mnogo u smislu njegovog ličnog i klupskog razvoja i napretka, te da će osvajanje Kupa Republike Srpske sigurno mnogima značiti za postizanje još boljih rezultata.

Raca je dodao da je Odbojkaški savez Srpske dosta dobro organizovan, te da ima veoma veliku ulogu u Odbojkaškom savezu BiH.

Mladost iz Brčkog i bijeljinski Radnik, kao dvije ekipe koje su se takmičile u finalu Kupa Srpske, automatski su se plasirale za takmičenje u finalu Kupa BiH sa dvije ekipe iz Federacije BiH, nakon čega pobjednik ide na neko od međunarodnih takmičenja.