latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:30 | Autor: TANЈUG

UEFA prijeti napuštanjem FIFA

Predsjednik Njemačke fudbalske lige Rajnhard Raubal otkrio je danas da Evropska fudbalska unija (UEFA) razmišlja da napusti redove Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) ukoliko ne bude objavljen izvještaj o korupciji prilikom izbora za domaćina Mundijala 2018. i 2022.

Raubal je za njemački "Kiker" rekao da su 54 članice UEFA spremne da napuste FIFA, ako ne bude objavljen u cjelosti izvještaj o korupciji prilikom izbora zemalja domaćina Mundijala, koji je sačinio američki istražitetlj Majkl Garsija.

Predsjednik istražnog odbora Etičke komisije FIFA Garsija napisao je izvještaj o korpuciji na 430 stranica, ali je bio nezadovoljan činjenicom da je FIFA "pogrešno protumačila činjenice iz izvještaja" i na osnovu toga oslobodila optužbi za korupciju Rusiju i Katar, domaćine Mundijala 2018. i 2022.

"Ne samo da izvještaj etičke kkomisije treva da bude objavljenm, već i cijeli izvještaj Garsije, kako bismo znali sve činjenice", rekao je Raubal.

On je dodao da će u slučaju da se ne razriješi trenutna kriza, morati da se postavi pitanje da "li smo i dalje u dobrim rukama FIFA, a jedna od opcija je napuštanje te organizacije", rekao je Raubal.