latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:37 | Autor: B92

Eklston: Timovi su apsolutni idioti

Prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston rekao je da sumnja da će dvostruki bodovi za posljednju trku šampionata ostati na snazi i naredne sezone.
Berni Eklston - Foto: REUTERS
Berni EklstonFoto: REUTERS

Eklston je istakao da je želio da dvostruko bodovanje bude uvedeno za posljednje tri trke, ali su timovi, za koje je rekao da su "idioti", odbili takav plan.

"Neću ponovo predložiti dvostruko bodovanje za posljednje tri trke. Pustiću ih da to riješe sami. Ne znam kako će biti sljedeće godine", istakao je Eklston.

Pred posljednju trku sezone, Veliku nagradu Abu Dabija, vozač Mercedesa Luis Hamilton ima 17 bodova više od timskog kolegu Nika Rozberga. Ukoliko Rozberg pobijedi sljedeće nedjelje, Hamiltonu je potrebno da bude drugi da bi osvojio titulu. Po starom sistemu, Britancu bi za titulu bilo dovoljno šest bodova.

"Mislim da ukoliko bi se desio neki tehnički problem to bacilo sjenku na šampionat", rekao je prvi čovjek Mercedesa Toto Volf.

Eklston je, međutim, optužio timove da su pokazali razmišljaju kratkoročno time što su odbili njegov sistem.

"Dvostruko bodovanje je glupo za jednu trku, ali zamislite šta bi bilo da su u pitanju posljednje tri trke. To znači da bi neko morao da ima minimum 150 bodova prednosti da bi siguran da će osvojiti titulu. Timovi to nisu prihvatili jer su apsolutni idioti. Samo mehanički razmišljaju, praktično kratkoročno", naglasio je Eklston.