latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:58 | Autor: RTS

"USA Today": Ovo je Novakova era

Ugledni američki časopis "Јu-Es-Ej Tudej" ocijenio je da prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković neosporno dominira teniskom scenom današnjice.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

"Da li se ovo može nazvati Novakovom erom", pita se na početku autor teksta.

"Đoković još ne zauzima centralno mjesto na svijetskoj pozornici kada se radi o ukupnom broju titula u karijeri koje posjeduju Federer i Nadal, ali postaje sve teže naći argumente protiv činjenice da je on vodeći teniser svijeta", tvrdi "Јu-Es-Ej Tudej".

"Kada pogledate statistiku u posljednje četiri godine, on je najdominantniji igrač planete", prenosi "Јu-Es-Ej Tudej" ocjenu nekadašnjieg petog igrača sveta Britanca Tima Henmana koji dodaje da "ne izgleda kako će se kraj Novakove ere uskoro završiti".

Kako navodi "Јu-Es-Ej Tudej", Đoković je tokom posljednje četiri godine dominirao u svim elementima.

"Tokom posljednje četiri godine, počev od njegove magične 2011, Đoković je na vrhu u svim kategorijama - tri puta je završio godinu kao broj jedan - 2011, 2012. i 2014. ima šest gren slem titula u ovom periodu, 29 ATP titula i pobjednički procenat od 88,8 odsto, posle polufinalne pobjede u subotu", podsjeća američki list.

Đoković, koji u nedelju uveče igra protiv Federera u finalu završnog Mastersa u Londonu na kojem brani titulu, obezbijedio je mjesto broj jedan na kraju godine pošto je u grupi A ostvario sve tri pobjede.