latinica  ћирилица
16/11/2014 |  20:22 | Autor: Agencije

Novak: Nisam želio trofej na ovaj način

Nakon što mu je drugi reket svijeta Rodžer Federer zbog povrede leđa predao finale u Londonu, Novak Đoković je na ceremoniji dodjele naglasio da to nije način na koji je želio da osvojim trofej.

- Svakako to nije želio ni Rodžer, jer vjerujem da je iole bio spreman da izađe na teren da bi to uradio. Njemu predstoji i važno finale Dejvis kupa ovog vikenda - izjavio je Đoković prilikom dodjele pobjedničkog pehara.

Rodžer nije želio da rizikuje pogoršanje zdravstvenog stanja, jer ga za pet dana čeka finale Dejvis kupa protiv Francuske u Lilu. Samim tim, procijenio je da mu je bolje da ne izađe na megdan Đokoviću, koji igra u fantastičnoj formi, i kog su kladionice unaprijed proglasile ubjedljivim favoritom u finalu.

- Ovo je trebalo da bude finale dvojice najboljih na svijetu, prvi put neće biti odigrano i žao mi je zbog toga. Јa sam imao uspješnu sezonu, ovdje sam treću godinu zaredom neporažen, ali poslije svega što se desilo ne mogu da pričam o svojim dostignućima. Ovo je kruna sezone, moj tim i ja smo veoma zadovoljni onim što smo uradili - zaključio je Đoković.

Svetski broj jedan prethodno je impresivnim igrama pobijedio Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku, Tomaša Berdiha i u polufinalu Keija Nišikorija.

Federer: Veoma sam razočaran

Švajcarski teniser se na Fejsbuk profilu oglasio kratkom izjavom u kojoj je obrazložio razloge za povlačenje sa turnira.

- Žao mi je što moram da saopštim da ne mogu da igram protiv Novaka. Povrijedio sam leđa tokom meča sa Vavrinkom, veoma sam razočaran i nadam se da ću se uskoro osjećati bolje. Odluka je bila izuzetno teška, pošto volim da igram u Londonu, završni masters je apsolutno najveći domet u mojoj karijeri. Nažalost, problem sa leđima nije mi dozvolio da igram u ovom trenutku - napisao je Federer, izrazivši nadu da će organizatori turnira, ako i teniski fanovi, imati razumijevanja za njegov potez.