latinica  ћирилица
17/11/2014 |  15:10 | Autor: sportal.rs

Kežman 47. najgori napadač u istoriji PL

Premijer liga je među najprestižnijim fudbalskim šamionatima na svijetu, ako ne i najprestižnija, pa nema fudbalera koji ne bi želio da zaigra na Ostrvu.

Nisu samo vrhunski fudbaleri stvarani na premijerligaškim terenima, nego su i dolazili na vhuncu slave ili da bi do nje došli. Naravno, bilo je i onih koji se nisu proslavili, koji su razočarali, pa je tako Dejli mejl napravio listu najgorih napadača Premijer lige.

"Odbrojavanje" je počelo od 50. mjesta, pa smo saznali imena napadača od 41. do 50. Odmah su nam priredili iznenađenje. Na listi je i jedan srpski fudbaler.

Englezi su Mateju Kežmana svrstali među najgore napadače koji su igrali na terenima Premijer lige. Nekadašnji srpski reprezentativac je na 47. mjestu. Ispred njega su Klaudio Pizaro (Čelzi), Albert Luke (Njukasl), Agustin Delgado (Sautempton), Floren Sinama Pongol (Liverpul), Vinsent Perikard (Portsmut, Stouk), Denis Strakulursi (Everton), a iza njega Stiv Marle (Fulam), Park Ču (Arsenal) i Ngong (Liverpul, Bolton, Svonsi) .

"Čelzi je bio vrhunac moje karijere, najbolja stvar koja mi se desila. Možda sam mogao da postignem više, da igram sa više uspjeha na 'Stamfod bridžu', ali ne žalim", podsjeća Dejli mejl na riječi nekadašnjeg napadača "plavaca".

Englezi navode kako je Kežman u London stigao sa sjajnim preporukama, sa 105 golova na 122 utakmice u dresu PSV-a. Visina transfera iznosila je 5,3 miliona funti, a na 25 mečeva postigao je samo četiri gola u Premijer ligi.

"Bila su mu potrebna četiri mjeseca da postigne prvi gol, a zatim još četiri za drugi. Dobro je što ga je klub prodao Atletiku za istu sumu za koju ga je doveo iz Holandije", piše Dejli mejl.