latinica  ћирилица
17/11/2014 |  16:39 | Autor: TANЈUG

Trideset najboljih britanskih pjevača otpjevalo zajedničku pjesmu!(VIDEO)

Sil, Bono Voks, Kris Martin, Ed Šeran, Eli Guding, "One Direction", Emeli Sande, samo su neki od pjevača koji su se udružili u okviru akcije "Band Aid 30" i otpjevali božićnu pjesmu, čija će prodaja pomoći oboljelima od ebole širom svijeta.

Singl najnovijeg Band Aid -a, koji je Bob Gledof okupio u okviru humanitarnog projekta u borbi protiv ebole, bilježi nevjerovatno interesovanje već u pretprodaji na internetu.

Irski muzičar i aktivista priznao je da je bio pomalo nervozan na početku kampanje, ali kaže da je naišao na "nevjerovatan" odziv.
"Iz onog što smo vidjeli na iTunes-u to je pravo ludilo. Za samo četiri ili pet minuta prodato je milion primjeraka", rekao je Geldof u izjavi za britanski Radio 4.

Tridesetak rok i pop zvijezda snimilo je na njegov poziv novu verziju pjesme "Do They Know It's Christmas?", koja je 1984. godine objavljena u okviru humanitarne akcije za gladne u Etiopiji.

Među njima su One Direction, Ed Širan, Bono, Kris Martin, Emeli Sande, Paloma Fejt, Rodžer Tejlor, bubnjar grupe Kvin i Šinejd O'Konor.
Video klip za pjesmu, koja se može daunlodovati po cijeni od 1,28 evra, prikazan je u nedjelju na kanalu ITV.


CD "Band Aid 30" naći će se u prodaji za tri nedjelje i koštaće pet evra.

"Zaista možemo da zaustavimo ovu pošast", izjavio je Geldof za Bi-Bi-Si, dodajući da će cjelokupni iznos od prodaje biti namijenjen borbi protiv epidemije ebole.

Zahvaljujući originalnoj pjesmi, Geldof je uspio da prikupi 11 miliona dolara za gladne u Africi. Pjesma je snimljena u još dva navrata - 1989. i 2004. godine.

Ebola je izbila u nekoliko zemalja zapadne Afrike i do sada je usmrtila blizu 5.000 ljudi. Procjenjuje se da je više od 13.000 ljudi trenutno zaraženo od ebole u svijetu.

Pogledajte u videu kako zvuči kada se najveći pjevači na svijetu, okupe oko jednog cilja.