latinica  ћирилица
17/11/2014 |  19:24 | Autor: Blic

Endi Kol: Vidić je legenda Јunajteda

Nemanja Vidić je legenda kluba, mnogo nam nedostaje i svi ovdje žale što je otišao - rekao je za "Blic" Endi Kol, ambasador Mančestera, bivši golgeter "đavola" i reprezentativac Engleske.
Nemanja Vidić - Foto: Beta/AP
Nemanja VidićFoto: Beta/AP

Proslavljeni engleski fudbaler Endi Kol rekao je da će biti potrebno vrijeme da ovaj veliki klub prevaziđe krizu u koju je trenutno zaopao.

- U Engleskoj je žestoka konkurencija i ima mnogo jakih timova. Možda će Јunajtedu biti potrebno godinu ili dvije da se ponovo bori za titulu, ali sam siguran da će se sa Van Galom na klupi situacija popraviti. Angažovali smo odlične igrače i samo je pitanje vremena kada će stvari početi da se popravljaju - kaže Kol.

Kol je istakao, da u redovima ovog kluba osjetno nedostaje Vidić.

- Nedostaje nam njegovo prisustvo u odbrani. Ulivao je strah protivniku i napadači ne vole da igraju protiv njega. Nemanjino liderstvo je imalo veliki uticaj na tim i bio je zaslužan za čvrstu odbranu. Ove sezone smo sastavili novu odbrambenu liniju i potrebno je vrijeme da se ona uhoda, ali sam siguran da će nastaviti da igra sve bolje.

Prema Kolovim riječima, Vidić je u Јunajtedu ostavio neizbrisiv trag.

- Vida je odličan igrač. Vidjeli smo se kada je odlazio u Inter, rekao mi je tada kako je pravo vrijeme da krene dalje. Nedostaje nam ove sezone, bio je veoma dobar kapiten, uvijek posvećen klubu. Navijači ga vole i uvijek će ga se sjećati kao jedne od legendi kluba.