latinica  ћирилица
17/11/2014 |  19:33 | Autor: B92

Mekejleb kod Pešića u Bajernu

Bivši plejmejker Partizana, Montepaskija i Fenerbahčea Lester Bo Mekejleb karijeru će skoro izvesno nastaviti u Bajernu iz Minhena.

Prethodnih dana se pojavila vijest da će Mekejleb potpisati ugovor sa neimenovanim evroligašem, a prema posljednjim informacijama u pitanju je tim Svetislava Pešića.

Bajern je navodno zakazao vanredan trening u ponedjeljak kako bi se Mekejleb upoznao sa ekipom. Nema sumnje da će njegov dolazak umanjiti minutažu Vasiliju Miciću koji je do sada imao 19 minuta po meču u EL.

Mekejleb je prošle sezone igrao za Fenerbahče, ali je od ljeta slobodan igrač. Prosečno je bilježio 11,9 poena uz 3,2 skokova i 2,5 asistenciaj za tim iz Istanbula.

Prethodnih nedjelja je pregovarao sa Valensijom, ali nije mogao da se dogovori sa Špancima oko visine primanja, pa je umjesto Amerikanca sa makedonskim pasošem stigao reprezentativac Srbije Nemanja Nedović.

Mekejleb je 2010. godine predvodio Partizan do fajnal-fora Evrolige, a potom je prešao u Montepaski gdje je doživio vrhunac karijere sa prosjekom od 17,3 poena u sezoni 2011/2012, čime je osvojio nagradu za najboljeg strijelca Evrolige.

Bajern je trenutno na diobi posljednja dva mjesta u grupi C Evrolige sa samo jednom pobjedom iz pet mečeva. U sljedećem kolu Pešićeva ekipa dočekuje Barselonu u četvrtak.