latinica  ћирилица
20/11/2014 |  07:13 | Autor: sportal.rs

Lebron DŽejms se nada manjoj minutaži

Nagađanja sa početka NBA sezone da će trener Klivlenda Dejvid Blat ograničiti minutažu prve zvijezde tima Lebrona DŽejmsa, za sada se ne ostvaruje u praksi.

DŽejms pripada samom vrhu liste igrača sa najvećom minutažom u ligi u dosadašnjem dijelu sezone, sa 39,1 minuta u posjeku po meču. Ispred njega su samo Redži DŽekson iz Oklahome (41,4 minuta) i DŽimi Batler iz Čikaga (40,3). Međutim, to bi u DŽejmsovom slučaju uskoro moglo da se promijeni, jer je i sam najavio mogućnost da postepeno smanjuje minutažu u narednom periodu.

"Ne bi mi smetalo. Mislim da bi trebalo da damo više prostora momcima sa klupe. Kada sam pogledao statistiku vidio sam da smo Kajri, Lav i ja u top pet igrača u ligi po broju minuta po utakmici. To mora da se smanji", rakao je Lebron.

U timu "Kavalirsa" Irving provodi u igri 38,4 minuta u prosjeku po meču, a Lav 37, što kratkoročno donosi rezultate, ali sezona u kojoj Klivlend ide na titulu je preduga da bi se već u početnoj fazi maksimalno trošili najbolji igrači.

"Što se mene tiče, ne želim da ovako bude kroz cijelu sezonu. Trenutno je teško da smanjimo minutažu jer pokušavamo da uhvatimo zajednički ritam i da implementiramo neke stvari koje ne smijemo da preskočimo. Ali, u isto vrijeme, moramo biti oprezni u cijeloj situaciji. Nije mi problem da dodam još nekoliko minuta da bih pomogao ekipi, kako bih kasnije onda mogao da spustim minutažu. Mislim da je tako najbolje za sve", rekao je DŽejms.