latinica  ћирилица
20/11/2014 |  12:40 | Autor: RTRS

Četiri kluba si mogu priuštiti Mesija

Ovih dana pojavile su se glasine kako, po mnogima najbolji fudbaler današnjice, Lionel Mesi, razmišlja o odlasku iz Barselone.

Međutim, pitanje je koji bi klub mogao da si priušti sjajnog Argentinca, piše Goal.com.

Najveći problem je visoki odšteta, 250 miliona evra. Stoga, samo su četiri kluba koja bi si mogla to priuštiti. Naravno, Real Madrid nije među njima, ali ne iz finansijskih razloga.

Prvo ime koje se nameće je Pari Sen Žermen. Francuski klub mogao bi ispuniti sve zahtjeve igrača i sadašnjeg kluba. Od dolaska Nasera al Kelaifija glasine o dovođenju Mesija u PSŽ su stalne. Francuski klub je priznao da bi im bila čast imati takvog igrača u klubu. PSŽ ima novca kojim bi pokrio sve zahtjeve.

Veliki igrači na tržištu su još u Premier ligi. Prvi je Mannčester siti koji ima novac šeika Mansura Bin Zajed Al Nahjana, a za sportskog direktora Tikija Begiristaina, bivšeg čovjeka Barselone. Ne bi bilo čudno da bi ponuda kluba iz Mančestera stigla čim bi se Mesi pojavio na tržištu.

Drugi klub iz Engleske je Čelzi. Možda se to i ne čini tako, ali kada Roman Abramovič želi dovesti nekog igrača u klub, onda se potrudi. Šarm Londona i velikodušnost vlasnika ponekad se isplate.

Uprkos lošoj finansijskoj situaciji u italijanskom fudbalu, jedan klub bi mogao podnijeti Mesijeve zahtjeve. S novom snagom u indonezijskom mogulu Eriku Tohiru, milanski Inter ima finansijsku moć ako bi se Mesi odlučio otići iz Barselone (s kojom ima ugovor do 2018. kada će imati 31 godinu). Povratak Manćinija daje naznake i za moguća velika ulaganja u klub.

Od velikih klubova finansijsku moć ima i Bajern, ali sumnjamo da bi se njemački klub odlučio za takvu investiciju, čak i da trener Pep Gvardiola pomogne "spustiti" cijenu.