latinica  ћирилица
20/11/2014 |  12:48 | Autor: RTRS

Real jedini tim koji je postigao gol u svakom susretu sezone

Fudbaleri Real Madrida su u prvih 11 utakmica Primere postigli čak 42 gola, a ovo je prvi put nakon sezone 1999./2000. da su uspjeli zabiti na svakoj od prvih 11 prvenstvenih utakmica, piše "Goal.com."
Real Madrid - Barselona - Foto: AP
Real Madrid - BarselonaFoto: AP

Madridski klub je postigao čak 42 gola, i ima prosjek od 3.8 po utakmici. Najuvjerljiviju su pobjedu ostvarili u gostima kod Deportiva u La Korunji, na "Riazoru" je bilo čak 8:2, a dvaput su pobjeđivali po 5:0 (Atletik Bilbao i Levante). Kristijano Ronaldo zabio je 18 golova, uz to je pogađao na devet utakmica u nizu (nije zabio samo Real Sosijedadu krajem avgusta!).

Real je nanizao osam pobjeda u Primeri, uz fascinantnu gol-razliku 37-5! Trenera Karla Anćelotija pogodila je povrda Luke Modrića, a čini se kako će u subotnjem prvenstvenom meču s Eibarom na njegovo mjesto uskočiti njemački reprezentativac Sami Kedira.

Tako Anćelotti neće imati potrebu mijenjati već uigranu taktičku postavu 4-3-3, a u veznome će redu dobiti "tandem KK" - Kros-Kedira - iz njemačke reprezentacije.

Kedira nije imao sreće s povredama u posljednje vrijeme, prošle je sezone operisao ukrštene ligamente, oporavak je bio dug, a uslijedilo je nekoliko manjih povreda i još jedna lakša operacija koljena, koje su njemačkog veznjaka potpuno izbacile iz konkurencije i udaljile iz prvog tima Reala.

Sad ima priliku pokazati da li je zaista igrač za Real jer su mu u klubu dali "odvezane ruke" i dozvolu da u zimskom prelaznom roku potraži novi klub. No možda ga i zadrže jer vezni je red sada desetkovan povredama, Modrića neće biti najmanje tri mjeseca na terenu, a na još neodređeno vrijeme van tima će biti i Ilaramendi, pa će i Kedira "biti dobar"...