latinica  ћирилица
26/11/2014 |  08:03 | Autor: RTRS

LŠ: Atletiko čeka Olimpijakos, Dortmund u Londonu

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekuju Olimpijakos u derbi meču drugog dana petog kola Lige šampiona.

Atletiko je sa devet bodova lider grupe A sa skorom od tri pobjede i jednim porazom. U proteklom kolu savladali su Malme u gostima i eventualnom pobjedom bi napravili veliki iskorak ka drugo fazi takmičenja. Tim Dijega Simeonea je pobjedom u posljednjem kolu Primere preuzeo treću poziciju na tabeli od Valensije.

Klub iz Pireja je na drugoj poziciji sa šest bodova, koliko ima i trećeplasirani Јuventus od kojeg su poraženi u prošlom kolu u Torinu. U domaćem šampionatu su druoplasirani sa dva boda zaostatka za PAOK-om.

U drugom meču iste grupe Јuventus ne bi trebao imati problema na gostovanju kod Malmea. Ekipa Masimilijana Alegrija igra u dobroj formi. Lider su Serije "A", a u posljednja dva susreta "zabili" su 10 golova i pri tome nisu primli nijedan. U Torinu je "stradala" Parma sa 7:0, a u Rimu Lacio sa 3:0.

Neizvjesno će biti u grupi B, gdje je jednini sigurni učesnik naredne faze Real Madrid koji u ovom kolu gostuje drugoplasiranom Bazelu, u meču koji će suditi Milorad Mažić.

Švajcarska ekipa prolazi dalje ukoliko savlada tim Akrla Anćelotija, a Liverpul ne slavi u susretu sa Ludogorecom.

Bodove za priključak vodećem dvojcu tražiće u međusobnom okršaju Ludogorec i Liverpul.

"Redsi" nisu u formi, posljednji trijmf u Prmijer ligi ostvarili su prije gotovo mjesec dana protiv Svonsija, da bi nakon toga zaredali poraze od Njukasla, Čelzija i na kraju od Kristal Palasa. Tim Brnedana Rodžersa je na 12. poziciji i bodovno je bliži zoni ispadanja iz lige nego vrhu tabele.

Ludogorec je posljedi tim u grupi, ali im posljednja dva prvenstvena kola ulijevaju nadu pred meč sa Liverpulom. Pobjeda u gostima, remi protiv lidera CSKA u Sofiji i značaj večerašnje utakmice za obje ekipe nagovještavaju dobru fudbalsku predstavu.

Liverpul za bilo kakvu nadu za prolazom mora slaviti večeras.

Grupa C donosi ogled prvoplasiranih ekipa. Lider u grupi je Bajer Leverkuzen koji će u ovom kolu ugostiti Monako. Njemački tim će, nakon pobjede u prošlom kolu na gostovanju kod Zenita, u ovom kolu imati priliku da ovjeri kartu za prolaz u narednu fazu. Leverkuzen je u narednoj fazi ukoliko ne izgubi večeras.

Ruski tim će dočekati Benfiku u meču kojem su objema ekipama bodovi prijeko potrebni žele li prolaz dalje.

Ukoliko večeras izgubi, a Monako pobijedi u Leverkuzenu, Zenit gubi šanse za plasmanom u narednu fazu.  

Bosrusija Dortmund je izborila nastavak takmičenja, tako da rasterećena putuje u London u goste kod Arsenala. "Tobdžije" dobrim rezultatom u ovom meču prolaze dalje, međutim, u ovom meču neće moći računati na povrijeđene Ospinju, Ozila, i Vilšira. Јirgen Klop, s druge strane, neće moći računari na Rojsa koji je zadobio povredu zgloba. Timu Arsena Vengera bod donosi prolaz u narednu fazu takmičenja.

Raspored utakmica petog kola Lige šampiona:

Grupa A
Atletiko Madrid - Olimpijakos (20.45)
Malme - Јuventus (20.45)

1 Atletiko Madrid 4 9
2 Olimpijakos 4 6
3 Јuventus 4 6
4 Malme 4 3

Grupa B
Bazel - Real Madrid (20.45)
Ludogorec - Liverpul (20.45)

1 Real Madrid 4 12
2 Bazel 4 6
3 Liverpul 4 3
4 Ludogorec 4 3

Grupa C
Zenit - Benfika (18.00)
Bajer Leverkuzen - Monako (20.45)

1 Bajer Leverkuzen 4 9
2 Monako 4 5
3 Zenit 4 4
4 Benfika 4 4

Grupa D
Anderleht - Galatasaraj (20.45)
Arsenal - Borusija Dortmund (20.45)

1 Borusija Dortmund 4 12
2 Arsenal 4 7
3 Anderleht 4 2
4 Galatasaraj 4 1