latinica  ћирилица
26/04/2024 |  12:30 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

Banjaluka domaćin plivačkog mitinga "22. april": Ruska reperezentacija oduševljena pozivom (VIDEO)

Banjaluka, odnosno Akademski plivački klub "22. april" u subotu i nedjelju biće domaćini 15. međunarodnog plivačkog mitinga "22. april".
Međunarodni miting plivanja - Foto: RTRS
Međunarodni miting plivanjaFoto: RTRS

Međunarodni plivački miting u organizaciji "22. aprila" održaće se 18. put, a nastupiće 550 plivača iz svih krajeva svijeta.

Među njima i plivači iz Rusije. Јedan od učesnika biće svjetski rekorder na 50 metara leđno Kliment Kolesnikov, kao i višestruka šampionka Јulija Јefimova.

Ruska ekspedicija predvođena selektorom Sergejom Čepikom sa oduševljenjem je prihvatila poziv i došla u najveći grad Srpske.

Evgenija Čikunova kaže da joj je drago što je u Banjaluci.

- Utisci su jako pozitivni. Biće mi zanimljivo da vidim kako ću proći nakon nedavno završenog prvenstva Rusije – rekla je Čikunova.

I Kolesnikov, inače, osvajač olimipijskih medalja i šestostruki šampion planete u malom bazenu, te višestruki evropski prvak raduje se natupu u gradu na Vrbasu.

- Zadovoljan sam bazenom. Nadam se da ću imati uspješan nastup. Na samom takmičenju vidjeću u kakvoj sam formi, ali se nadam da će sve proći kako treba, kao što je bio slučaj prije nedjelju dana na prvenstvu Rusije – istakao je Kolesnikov.

Andrej Minakov vjeruje da će imati dobar nastup, te se zahvaljuje na sjajnom gostoprimstvu.

- Nadam se da ćemo se revanširati dobrim rezultatima u bazenu – dodao je Minakov.

Domaćini su uradili sve da miting bude na najvišem mogućem nivou. Biće ovo sjajna prilika za sve učesnike da ostvare FINA "A" ili "B" norme za Olimpijske igre.

Turnir je svesrdno podržao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Plivački miting u organizaciji "22. aprila" održaće se u subotu i nedjelju, a finalna takmičenja oba dana od 17.30 časova prenosiće Radio-televizija Republike Srpske.