latinica  ћирилица
26/11/2014 |  14:11 | Autor: Mondo

Latinčić vodi Igokeu protiv Levskog

Ekipu Igokee u meču 10. kola ABA lige, protiv Levskog iz Sofije sa klupe bi trebalo da predvodi Milutin Latinčić, dosadašnji pomoćnik Vlade Јovanovića, koji je otpušten nakon serije loših rezultata i poraza od MZT.

Iako se spekulisalo da bi na klupu aktuelnog šampiona BiH mogao da sjedne Vlada Vukoičić, Željko Lukajić ili Siniša Matić, predsjednik Igokee Boris Spasojević u izjavi za "Glas Srpske" rekao je da do 30. novembra i meča sa Bugarima ima veoma malo vremena, nedovoljno da se izabere novi stručnjak koji će u nastavku sezone predvoditi ekipu.

"Ponuda ima i svaki dan nudi nam se neko, ali ne žurimo i teško je da do nedjelje angažujemo nekog trenera. Latinčić će voditi ekipu protiv Levskog i ako bude dobro radio kao do sada, ne isključujem mogućnost da postane trajno rješenje. Na četiri susreta ove sezone u kojima je mijenjao Јovanovića, ostvario je dvije pobjede i to protiv Krke i Partizana. Ipak, to je moj stav i tek treba da se konsultujem sa ostalim članovima Upravnog odbora", istakao je prvi čovjek Aleksandrovčana.

Latinčić već godinama radi u Igokei kao pomoćni trener, a prvi put samostalno je vodio ekipu 16. novembra prošle godine, kada je na klupi zamijenio Dragana Bajića. Do dolaska Јovanovića 19. januara 2014. godine bio je prvi trener ekipe, a zatim ponovo asistent.

Meč 10. kola ABA lige između Igokee i Levskog odigraće se u nedjelju od 17 časova.