latinica  ћирилица
12/12/2014 |  08:07 | Autor: TANЈUG

Od danas letovi Beograd-Zagreb, poslije 23 godine

Avioni srpske nacionalne avio-kompanije "Er Srbija" od danas lete na relaciji Beograd - Zagreb, čime je ta linija obnovljena poslije 23 godine.

Na zagrebački aerodrom Pleso jutros je sletio prvi avion iz Beograda posle 23 godine. Letove između Beograda i Zagreba obnovila je srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija.

Avion Er Srbije sletio je na aerodrom Pleso oko devet časova.
Sletanje je bilo planirano u 8.30, ali je inauguracioni let u polasku iz Beograda kasnio oko 40 minuta.

Kako je najavljeno, avioni Er Srbije poletaće iz Beograda za Zagreb svakodnevno u 7.35 i 18.20, a iz Zagreba za Beograd u 10.05 i 20.40.


Novi letovi će, kako je navedeno, označiti ponovno uspostavljanje vazdušne linije

Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas nudi, u okviru akcije "Srećni petak", po promotivnim cijenama letove između Beograda i Berlina, Štutgarta, Ljubljane i Dizeldorfa.
Cijena za povratni let do Brlina je od 189 evra, Štutgarta od 129 evra, Ljubljane od 105 evra i Dizeldorfa od 159 evra.

Prvi let na ovoj liniji sa dugom istorijom obavio je ЈAT-ov prethodnik "Aeroput" u februaru 1928. godine. ЈAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

"Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija "Er Srbije" koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dvije prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poređenju sa putovanjima vozom ili kolima", rekao je  generalni direktor "Er Srbije", Dane Kondić.

On je dodao da će novi letovi, takođe, omogućiti dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Evrope i značajnih globalnih destinacija.