latinica  ћирилица
12/12/2014 |  14:20 | Autor: RTRS

Odbijen zahtjev Sušića da mu se isplati 500.000 KM

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odbili su zahtjev smijenjenog bivšeg selektora reprezentacije Safeta Sušića, koji je tražio da mu bh. kuća fudbala isplati narednih sedam plata u periodu do juna iduće godine što bi ukupno iznosilo 500.000 KM.

Prema riječima generalnog sekretara FSBiH Јasmina Bakovića, odlučeno je da se Sušiću isplati još jedna mjesečna naknada i četiri bonusa (oko 150.000 KM), piše portal sport.ba.

"Sušić je rekao da bi obaveza plaćanja Saveza prema njemu prestala ako pronađe novi angažman. Savez će ispuniti obaveze od stupanja na snagu ugovora do njegovog raskida davanjem otkaza Sušiću, 17. novembra. Ne znam koliki je tačan iznos pošto on nije radio do kraja novembra, ali Savez će isplatiti sve što duguje Sušiću i definisano je ugovorom. Na preporuku Pravnog komiteta, koji je analizirao odredbe ugovora i rezultate u četiri kvalifikacione utakmice za EP 2016. odbijen je zahtjev Sušića, sa kojim ćemo razgovarati. Vidjećemo šta će on reći, a intencija Saveza je da se prijateljski rastane sa Sušićem", izjavio je Baković za "Oslobođenje".

Baković je dodao je da će do kraja 2014. biti izabrani stručni štabovi svih ostalih bh. selekcija.

"U martu i maju naredne godine U17 i U19 reprezentaciji BiH slijede nastupi u elitnom krugu kvalifikacija za EP i pruža im se prilika za prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo puno obaveza u ostalim reprezentacijama jer su kampovi zakazani u januaru", naglasio je Baković.