latinica  ћирилица
12/12/2014 |  19:06 | Autor: SRNA

Dodik: Incko je zadužen da provede Dejtonski sporazum (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi visoki predstavnik Valentin Incko trebalo da vodi računa o tome da je zadužen za provođenje Dejtonskog sporazuma.

Komentarišući Inckovu izjavu da će BiH biti više okrenuta Briselu, a manje Dejtonu, Dodik je rekao da BiH ima neki briselski put, ali da je visoki predstavnik zadužen da provede Dejtonski sporazum.

Predsjednik Dodik danas je na sastanku u Banjaluci informisao Incka o procesu formiranja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, i rekao da očekuje da će proces konstituisanja vlasti u Republici Srpskoj biti okončan do 20. decembra.

Kada je riječ o spekulacijama o novim ministrima u Vladi Republike Srpske, Dodik je naveo da su mu poznata imena novih ministara, ali da ne želi sada da ih saopšti javnosti.

Odgovarajući na pitanje zašto je jučerašnji sastanak koalicionih partnera SNSD-DNS-SP "održan u tajnosti", Dodik je rekao da nije bilo nikakvih tajnih sastanaka, već da je riječ o operativnim sastancima između političkih partija.

On je naveo da juče nije održan samo taj sastanak, već da je bilo najmanje još pet sastanaka o kojima nije bila upoznata javnost.

"To nije da bi se nešto sakrilo od javnosti, već da se dođe do rješenja, a rješenja će se vidjeti u izboru nove Vlade Republike Srpske", rekao je Dodik.