latinica  ћирилица
12/12/2014 |  22:27 | Autor: Agencije

Čović: Sastanak u Briselu malo više će otvoriti vrata EU za BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da sastanak ministara spoljnih poslova zemalja EU 15. decembra u Briselu o njemačko-britanskoj inicijativi za BiH neće donijeti nešto spektakularno, ali da će biti donene jasne odluke, te malo više otvorena vrata EU za BiH.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Očekujem pozitivan stav i 15. decembra, ali je onda na nama da ozbiljno radimo, da ostavimo po strani Brisel i EU i shvatimo da ovo radimo zbog naših građana", rekao je Čović novinarima u Banjaluci.

On je naveo da ne vidi nijedan razlog da BiH ne dobije kandidatski status, jer okviri postavljeni pred BiH predstavljaju blage prepreke.

"Ne mislim da će ti sastanci nešto spektakularno donijeti, ali sam siguran da će na tragu dogovora koji su imali sa nama u Sarajevu donijeti jasnu odluku i malo više otvoriti vrata EU za BiH", rekao je Čović.

On je dodao da se ne opterećuje pitanjem da li će BiH u EU ući za 50 ili 20 godina i da je mnogo bitnije da se u BiH obezbijedi život po mjeri čovjeka, jer će na taj način sigurno biti poželjniji partner za EU.