latinica  ћирилица
13/12/2014 |  17:50 | Autor: RTRS

Kotorvarošani uživali u poetskom recitalu i fotografijama

U galerijskom prostoru kotorvaroške kino sale održana je manifestacija pod nazivom "Slučajnost i stvarnost" u okviru koje su posjetioci mogli da pogledaju samostalnu izložbu fotografija Slobodana Gelića i poetski recital glumca Narodnog pozorišta Republike Srpske Dragoslava Medojevića.
Kotor Varoš - izložba fotografija "Slučajnost ili stvarnost" - Foto: RTRS
Kotor Varoš - izložba fotografija "Slučajnost ili stvarnost"Foto: RTRS

Dragoslav Medojević je na pozorišnoj sceni gotovo punih 40 godina i odigrao je brojne uloge, a publika je imala priliku da ga gleda i u monodramama. Kotorvarošani su mogli da uživaju u kolažu tekstova Matije Bećkovića, Duška Kovačevića, Miroljuba Nedovića, Njegoša i Čehova.

Po riječima Medojevića saradnja kulturnih institucija grada Banjaluke i Narodnog pozorišta RS sa opštinama u okruženju bi trebala da se podigne na viši nivo, a iskusni glumci da svoje znanje prenesu na mlade umjetnike koji tek stasavaju.

„Naša akademija dramskih umjetnosti proizvela je veliki broj umjetnika koji bi bili od velike koristi u manjim gradovima sa namjerom da naprave jedan novi pozorišni život“, istakao je Medojević.

Izložba fotografija autora Slobodana Gelića imala je za cilj da prikaže urbane prostore, odnosno duh mjesta u kojima se nastale. One nemaju umjetnički karakter, ali pokazuju prostor koji su osmislili umjetnici i arhitekte tih krajeva.

„Pošto se bavim planiranjem prostora smatram da čovjek svoja djela treba da ovjekovječi fotografijom, kako bi ga ona inspirisala u njegovom daljem radu i dala mu ideju i motiv za nova djela“, rekao je Gelić.

U zabavnom dijelu programa publici su se predstavili članovi muzičkog benda „Neki drugi“.

Organizator ove manifestacije je bio kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje, a kotorvarošku publiku u decembru mjesecu očekuje bogat kulturno zabavni program.