latinica  ћирилица
15/12/2014 |  12:23 | Autor: SRNA

Pokloni za trojke porodice Vulin

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je danas roditeljima tromjesečnih trojki - Ani i Lazaru Vulinu, dječija kolica i higijenski paket za bebe.

Tešanovićeva je  novinarima rekla da Ministarstvo naročito vodi računa o trojkama - već godinama putem Fonda za dječiju zaštitu izdvaja po 600 KM za svako dijete, odnosno ukupno 1.800 KM i dječija kolica.

- Kolica su tu, sredstva su uplaćena. Radujemo se svakom ovom trenutku i voljela bih da jednokratna pomoć bude mjesečna. Uvijek sam se borila u ministarstvu da imamo više novca za svako dijete koje se rodi, rekla je Tešanovićeva.

Podsjetila je da je od 2006. godine do danas, 19 bračnih parova dobilo trojke, a mladim roditeljima Olivere, Relje i Nenada poželjela je da imaju još djece.

Tridesetdvogodišnja majka Ana Vulin kaže da su trojke rođene 26. septembra i da joj oko djece pomažu suprug, bake i deke.

Kada je saznala da će roditi trojke bila je, kaže, uplašena ali je s vremenom savladala strah i iznijela trudnoću.

- Olivera je pri rođenju imala 2.200 grama, Relja 1.900 grama i Nenad 1.950 grama, rekla je ponosna majka, ističući da u budućnosti, kad trojke malo porastu, planiraju proširenje porodice, a rado bi rodila, kaže, još jednu djevojčicu.

Otac Lazar, koji radi u Osnovnoj školi "Јosif Pančić" u Oštroj Luci i vodi školu sporta "Bambi" u Banjaluci, kaže da je sretan i ponosan i da pomaže supruzi kad god stigne.

On kaže da loša finansijska situacija nije razlog da se ne formira porodica, nego može biti samo izgovor.

- Izdaci jesu veliki, ali ja ne znam da je neko u Republici Srpskoj umro od gladi. Za to uvijek bude, kaže Lazar Vulin.

Zahvalio je ministarki Tešanović na posjeti i poklonima za djecu.