latinica  ћирилица
15/12/2014 |  15:55 | Autor: TANЈUG

Prva digitalna biblioteka u Srbiji za android telefone

Biblioteka "Milutin Bojić“ iz Beograda omogućila je korisnicima širom Srbije i svijeta da knjige iz njene Digitalne biblioteke mogu čitati na svojim mobilnim telefonima ili tablet računarima.

Kako se navodi u saopštenju Biblioteke "Milutin Bojić", bogatom sadržaju Digitalne biblioteke može se pristupiti putem  adrese www.milutinbojic.rs/ebiblioteka.

U digitalnoj zbirci nalazi se veliki broj rukopisa pjesnika Milutina Bojića, među kojima i rukopis antologijske pjesme "Plava grobnica“, a tu su i gotovo sve knjige ovog autora objavljene za života, kao i poslije njegove smrti.

Takođe, u Digitalnoj biblioteci mogu se pročitati i studije o Bojićevom djelu, kao i prevodi pjesama na engleski, francuski, ruski i grčki jezik.

S obzirom na to da se Biblioteka "Milutin Bojić“ nalazi na teritoriji opštine Palilula, formirana je i zavičajna digitalna zbirka, koja obuhvata knjige i periodiku koje se bave ovom opštinom.

U Digitalnoj biblioteci može se pronaći još mnogo zanimljivih sadržaja, starih knjiga i publikacija koje su na ovaj način, digitalizacijom, sačuvane i date na korištenje najširem krugu ljubitelja pisane riječi.

Sve je potpuno besplatno, bazirano na načelu otvorenog pristupa znanju i informacijama. Digitalna biblioteka "Milutin Bojić“ formirana je uz podršku Ministarstva kulture.