latinica  ћирилица
16/12/2014 |  13:40 | Autor: SRNA

Pokloni povodom Nikoljdana djeci u "Zotoviću"

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović prisustvovala je danas priredbi koju su, povodom nikoljdanskih praznika, upriličila djeca smještena u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci i tom prilikom im uručila prigodne poklone.
Banjaluka:"Dr Miroslav Zotović" odlikovanje zaposlenima - Foto: SRNA
Banjaluka:"Dr Miroslav Zotović" odlikovanje zaposlenimaFoto: SRNA

"Svake godine Ministarstvo je u `Zotoviću` i uvijek nas obraduje priredba koju djeca pripreme. Lani smo im dali 10.000 KM za senzorsku sobu, a ove godine smo pripremili prigodne paketiće, jer djeca to najviše vole", rekla je Tešanovićeva novinarima.

Ona je navela da je djeci koja borave u Zavodu potrebna posebna briga i zahvalila osoblju i rukovodstvu ove ustanove koji veliku pažnju poklanjaju djeci.

Portparol Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović“ Tanja Mandić Đokić rekla je da djeca koja borave u Zavodu svake godine pripremaju prigodan program povodom praznika Svetog Nikole, te da je Zavod već poznat o tome.

"Ovom priredbom želimo da zahvalimo svima sa kojima sarađujemo tokom godine, predstavnicima Ministarstva i drugih javnih institucija, nevladinih organizacija i privrednih subjekata koji misle na našu djecu, ali ne samo na ovaj dan nego tokom cijele godine", istakla je Đokićeva.

Ona je rekla da svake godine postoji tema na koju se želi skrenuti pažnja javnosti, navodeći da je to ove godine značaj adekvatnih ortopedskih pomagala za djecu sa invaliditetom, posebno invalidskih kolica.

"Dostupnost i korištenje individualno prilagođenih pomagala omogućava djeci sa invaliditetom da maksimalno iskoriste svoje potencijale i lakše učestvuju u životu zajednice", kaže Đokićeva.

Ona je rekla da su poklone za djecu u Zavodu, povodom Svetog Nikole, tradicionalno donirali kabinet predsjednika Republike Srpske i kompanija "M:tel", te da svi gosti koji dođu na priredbu donesu poklone za nikoljdansku čizmicu.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić rekla je da grad, kao i svake godine, podržava pripremu ovakve dječije priredbe, ističući da je ona svaki put posebna i puna emocija.

"Posebno zadovoljstvo je biti danas tu, među ovom djecom", naglasila je Brkićeva i dodala da svi zaposleni u Zavodu zaslužuju iskrene čestitke, kao i djeca.

Prema njenim riječima, grad je pripremio prigodne poklone za djecu, koji su ranije dostavljeni Zavodu.

Vaspitačica u Zavodu Božana Savanović kaže da je rad sa djecom u Zavodu izuzetno zahtjevan i da je potrebno uložiti mnogo vremena. "Ono što uložite vjerujte da oni vrate dvostruko, tako da sam prezadovoljna i drago mi je da radim sa njima", rekla je Savanovićeva.

Ona je dodala da je na današnjoj priredbi učestvovalo 15 mališana, a da se na Dječijem odjeljenju Zavoda na rehabilitaciji nalazi između 65 i 70 djece.

Slađana Stefanović, koja je učestvovala u današnjoj priredbi, rekla je da je u pripremu predstave uloženo mnogo vremena i truda, te da se sva djeca vesele Nikoljdanu i predstojećim praznicima.