latinica  ћирилица
17/12/2014 |  12:01 | Autor: Agencije

SAD: Pronađen mrtav ratni veteran koji je ubio 6 članova porodice (VIDEO)

Bivši američki vojnik osumnjičen za ubistvo šest članova svoje porodice u Pensilvaniji pronađen je mrtav u utorak nakon dvodnevne potrage, objavile su lokalne vlasti, dodajući da je ubica umro od posljedica povreda koje je sam sebi nanio

Pensilvanijska policija je dva dana nedaleko od Filadelfije tražila iračkog ratnog veterana Bredlija Vilijama Stouna (35), osumnjičenog za ubistvo bivše supruge, bivše punice, njene majke, bivšu svastiku i još dvoje članova porodice, među kojima i 14-ogodišnje rođakinje. Njegov 17-ogodišnji rođak teško je ranjen.

Stounovo tijelo je pronađeno u šumskom području udaljenom oko jednog kilometra od njegovog doma u Pensburgu, gradiću koji se nalazi 80 km sjeverozapadno od Filadelfije.

Glavni tužilac okruga Montgomeri Risa, Vetri Ferman, rekla je da će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok Stounove smrti.

"Međutim, na osnovu onoga što smo pronašli na mjestu događaja, vjerujemo da je sam sebi nanio povrede i oduzeo sebi život", rekla je na konferenciji za novinare.

Mediji su objavili da je Stoun od 2002. bio pripadnik rezervnih snaga američke mornarice, a 2011. je napustio vojsku. Navode i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Bjegunac je ubistva počinio u tri grada; najprije u Saudertonu ubivši bivšu svastiku, njenog supruga i njihovu 14-ogodišnju kćerku. Njihov 17-ogodišnji sin je preživio napad i hospitalizovan je.

Nakon sat vremena policija je primila poziv iz obližnjeg Lensdejla u kojemu je ubio bivšu punicu i njenu majku, a u narednih pola sata policija je dobila još jedan poziv ih susjednog mjesta Lou Salforda u kojemu je pronađena mrtva njegova bivša supruga.