latinica  ћирилица
17/12/2014 |  16:55 | Autor: RTS

Real spremio 41 milion evra za De Heu

Real Madrid je spremio je čak 41 milion evra za transfer golmana Davida de Hee iz Mančester junajteda, čime bi izjednačio rekordan transfer Đanluiđija Bufona iz Parme u Јuventus 2001. godine, prenosi As.

Isti izbor navodi da kapiten "kraljevskog tima" Iker Kasiljas nije ubijedio trenera Karla Ančelotija da je pravi i, još važnije, dugoročni izbor, sa čime se slaže veliki dio navijača. Zbog toga je Italijan spreman da napravi promjenu na golu i angažuje devet i po godina mlađeg De Heu.

De Hea igra u odičnoj formi na "Old trafordu" i već je ugrozio Kasiljasov status prvog golmana selekcije Španije, ugovor sa Јunajtedom ističe 2016. godine.

On je član "crvenih đavola" od 2011. godine, kada je stigao iz Realovog gradskog rivala Atletika. Ukoliko napusti tim Luja van Gala najvjerovatnije bi ga naslijedio takođe Španac, Viktor Valdes, s obzirom na to da nekadašnji golman Barselone nakon oporavka od povrede trenira sa Јunajtedom.

De Hea je za A selekciju Španije do sada odigrao tri utakmice, dok je sa mladim timom (igrači do 21 godine) dva puta bio šampion Evrope, a isti uspjeh ostvario je i sa selekcijom do 17 godina.

Sa Јunajtedom je osvojio Premijer ligu 2013, dva Komjuniti šilda (2011, 2013), a sa Atletikom Ligu Evrope i Superkup Evrope 2010. godine.