latinica  ћирилица
19/12/2014 |  09:27 | Autor: RTRS

Zvezda i Laboral u borbi za drugo mjesto u grupi

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 19 časova Laboral Kuču u posljednjem, desetom kolu D grupe Evrolige.

Obje ekipe u ovaj meč ulaze sa jednakim učinkom, od po pet pobjeda i četiri poraza, tako da će pobjednik u ovom susretu zauzeti drugu poziciju u grupi.

Utakmica će se zbog kazne Evrolige igrati pred praznim tribinama, ali iz Zvezde su pozvali navijače da kupe simbolične karte od 300 dinara kako bi pomogli klubu da plati kaznu.

Crveno - bijeli su u prvoj utakmici u Vitoriji slavili su sa 86:66. Trener Zvezde, Dejan Radonjić upozorava da je Kuča sada drugačiji tim, te da će njegovi izabranici ući maksimalno ozbiljno u večerašnji duel.

"Igramo večeras sa maksimalnom željom da pobijedimo, a poslije šta god da bude. Nakon večerašnjeg meča ćemo praviti dodatne analize na osnovu toga u kojoj grupi ćemo biti. Ekipa Laborala napravila je dosta promjena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je znatno ispred nas. Poslije naše pobjede u prvom meču, oni su reagovali kvalitetno, poijbedili su ubjedljivo Olimpijakos i nanijeli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbijedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića poslije povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli DŽejmsa, najboljeg strijelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč", rekao je Radonjić.

S druge strane, trener Laboral Kuče, Ibon Navaro rekao je da je pred njegovim timom zuzetno težak duel protiv Crvene zvezde.

"Najvažnija stvar koju treba reći pred ovaj duel je da igram proitv izuzetno dobre ekipe. Moraćemo da odigramo veoma dobro, ali osjećamo da se popravljamo", kazao je Navaro, a Kim Tili ističe da je prazan "Pionir" prednost za goste.

Evroliga, grupa D

Četvrtak, 18. decembar
Galatasaraj – Olimpijakos 79:74
Valensija – Neptunas 103:65

Petak, 19. decembar
Crvena zvezda – Laboral Kuča (19.00)

Tabela:
1. Olimpijakos 8-2
2. Crvena zvezda 5-4
3. Laboral Kuča 5-4
4. Galatasaraj 4-6
5. Neptunas 4-6
6. Valensija 3-7